perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pöllö

Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä pehmolelua ja aika harvoin tulee myöskään tehtyä aplikointia. Ei ihan siistiä tullut mutta kiva kuitenkin.


Kaavat pöllöön piirretty itse.



torstai 28. maaliskuuta 2013

Toinen Bert

Mulla on näitä kankaita niin suuri määrä ja nää pienen pojan vaattet on niin pieniä, että näistähän tulee vaikka mitä :) Uusi body samaisella Bert-kaavalla siis. Tein olkapäähän nappilistan mutta ei kyllä mennyt ihan kuin strömssössä. En ole semmoista ikinä ennen tehnyt eikä mulla ollut mitään ohjettakaan, joten tulos on sen mukainen. Mä kuitenkin tykkään näistä kankaista ja vaatteista hurjasti.

 
Kaava OB 1/2012
 
 

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vauvalle

Tässä pari juttua mitä ompelin pienelle raskaana ollessani. Unipussi, jolle ei ollut koskaan käyttöä, kun nukkui siinä niis rauhattomasti sekä reunapehmusteet baby bay -sänkyyn, jossa pieni nukkui ensimmäiset kuukaudet.


Kaava OB:stä, numeroa en muista




tiistai 26. maaliskuuta 2013

Makuupussi

Mun pieni nukkuu tosi hyvin ja mielellään vaunuissa makuupussissa päivisin. Ajattelin siis, että myös kesäksi olisi hyvä saada sellainen. Pussin sisällä, kankaiden välissä on vanha ohut torkkupeitto.
 
 
 
Pussi on piirretty vanhasta äitiyspakkauksen pussista mutta yläosan vetoketju on jätetty pois.
  
Tässä vielä kuva syksyä varten tehdystä, uudelleen päällystetystä äitiyspakkauksen pussista.
 


Shortsit

Me mennään perjantaina päiväksi kylpylään eikä talvivauvalla tietysti ollut juurikaan kesävaatteita. Tällaiset pikaiset shortisit tuli. Joku klikki oli päässä noita resoreita leikatessa, sain tuhottua nimittäin aika suuren palan näihin pieniin housuihin :)

 
 Kaava piirretty itse.


maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kevätpipoja

Ilmat on ihanasti jo lämmenneet ja villamyssy alkaa olla jo liian kuuma. Tarvittiin siis uusia pipoja. Ninnun ompeluohjeella tuli helposti ja nopeesti kivat pipot. Heti kun sain pipot valmiiksi niin takatalvihan se sieltä tuli :)



 
Kaavat piirtelin itse ja ainakin näin pienelle pojalle tuo alempi malli on parempi, kun ei ole hattu koko ajan silmillä.


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Body

Jossain blogissa kehuttiin, kuinka helppo Ob:n Bert-body on vauvalle tehdä. Siitä rohkaistuna ajattelin kokeilla, kun olin aina luullut, että se on kovin vaikeaa. Ja helppoahan se oliki. Paitsi, lopuksi aloin laittamaan Prymin painonappeja kiinni ja siitähän keskeytyikin täysi katastrofi. Ensimmäisen paketillisen jälkeen bodyssa oli yksi nappi kiinni ja kaksi reikää. Kyselin sitten FB:n OE ryhmältä apuja keskellä yötä ja lopuksi sain kun sainkin nuo kolme nappia paikaleen.
 
 
Kaava OB 1/2012, Bert
Koko 68
Nappilista ei ole oikea ja siinä on kiinni kaksi norsunappia <3
 
 
 

Housutehdas

Ihan perushousua piti saada pojalle, kun vanhat alkoi jäädä pieneksi.
 
 
Kaavana käytetty itsepiirtämää haalarinkaavaa.
 
 


Haalarit

Tätä kangasta olen hautonut pitkään kaapissa ja nyt, kun pienellä pojalla alkaa olla jo mukavasti kokoa niin päätin ommella siitä jotain kivaa. Kangasta ei kuitenkaan ollut kuin 50 cm, joten vähän sumplimaan joutui palojen kanssa. Joka tapauksessa haalarit ja pipon sain aikaiseksi.

 
 
Haalarin kaavat piiretty itse vanhoista housuista ja potkupuvusta.
Solmupipon malli katsottu netistä ja piiretty itse.